MERSİN / YENİŞEHİR - Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

0.324.3279700
Dumlupınar Mh. GMK Bulvarı No459/A 33130 Yenişehir/ MERSİN
Vizyon
Çağdaşlaşmanın, modernleşmenin, kalkınmış ve mutlu bir toplum olmanın yolu ve toplumumuzun her kesimini ilgilendiren en önemli olgu olan "eğitim" konusunda elde ettiğimiz, eriştiğimiz başarılarla yetinmeyerek, çalışmalarımızı daha da arttırmak ve ülkemizi meslekî eğitim alanından başlayarak dünyanın ve Avrupa´nın en gelişmiş ülkesi konumuna yükseltmek için çalışmaktır.
Misyon
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan turizm sektörünün; Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanlarında sektörde görev alacak veya kendi başına iş yapabilecek, yabancı dil bilir nitelikli elemanları ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim vererek yetiştirmektir. Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak; öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgarî ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplumun sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları aramak ve yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilincini ve gücünü kazandırma amacına yönelik, meslekî ve teknik alanlarda mesleki formasyon kazandırarak, öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda hayata, iş alanlarına ve yükseköğretime hazırlamaktır.
Başarılar
4. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması 1 Altın Madalya, 2 Bronz Madalya, 1 Teşvik Ödülü.
Yatakhane Koğuşu :11
Öğretim Şekli :Gündüzlü
İngilizce-Almanca-Rusça
Lojman
10 -
Şehir merkezinde bulunan okulumuza minibüsler ve otobüsler ile ulaşılır.
Yerleşim Yeri
Mersin Milli Eğitim Müdüürlüğü, Eski Öğretmen Okulu(Hizmetiçi Eğitim), Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu , Hacı Sabancı Lisesi´ni içinde barındıran eğitim yerleşkesi içindedir.
Merkez ilçe 0 km Dumlupınar Mh. G.M.K. Bulvarı 33130 Yenişehir/MERSİN
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI: 60 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI: 30